Javascript är avstängt

Javascript måste vara påslaget för att kunna spela video
Christian Sonesson (M) infann sig till upprop i riksdagen. Oklart om han lämnar sin post som kommunstyrelsens ordförande i Staffanstorp. Foto: SVT

Christian Sonesson (M) på plats i riksdagen – osäkert om han tänker stanna

Uppdaterad
Publicerad

Vid riksdagens upprop på måndagen var Christian Sonesson (M) från Staffanstorp på plats i plenisalen. Han har hittills varit hemlighetsfull och inte velat säga om han skulle välja att stanna i Staffanstorp eller ta en plats i riksdagen.

– Jag är här som riksdagsledamot idag och jag ska vara med i det viktiga talmansvalet.

När rösträkningen var klar hade kommunstyrelsens ordförande i Staffanstorp, Christian Sonesson (M), valet att stanna och arbeta i sin hemkommun eller bli riksdagsledamot.

– Jag har fattat ett beslut inom mig själv och jag är på plats här idag som riksdagsledamot, säger Christian Sonesson (M), kommunalråd och kommunstyrelsens ordförande i Staffanstorp.

Dilemman inom rikspolitiken

Han vill inte säga till SVT:s reporter om han tänker stanna i Stockholm.

– Vi fick ett ofantligt stöd i min hemkommun. Nästan 45 procent röstade på Moderaterna i Staffanstorp i kommunvalet. Samtidigt har jag varit kommunalråd i många år, säger Christian Sonesson.

Han säger att det å andra sidan finns många saker inom rikspolitiken som intresserar honom.

– Det finns många dilemman som en riksdagspolitiker kan påverka här. Det handlar bland annat om energipolitiken och brottsligheten.

På frågan när han ska bestämma sig om det blir fyra år i riksdagen svarar Christian Sonesson kryptiskt. Se mer i klippet ovan.

Lokal. Lättanvänd. Opartisk. Ladda ner appen nu!

Hämta SVT Nyheter i App StoreLadda ned SVT Nyheter på Google Play

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer

Valet 2022 Skåne

Mer i ämnet