– Mountainbike, klättring, terränglöpning och en kanotbana på upp till 300 meter, summerar Mikael Fors, vd i Åstorps kommuns utvecklingsbolag Butab.
Ideéer för Makadammen, som stenbrottet brukar kallas, har funnits förut. För några år sedan handlade det om en stor äventyrspark, men den ambitionen föll på grund av den enorma prislappen.
Den här gången är skisserna mer realistiska och bakom står Skanska och Sveriges Olympiska Kommitté.
– Grunden bygger på att det finns ett avtal mellan Skanska och Sveriges Olympiska Kommitté där Skanska sagt man ska försöka skapa arenor för idrott som normalt inte är arenaidrotter. Det är inget stort kapital som behövs, mycket skapas genom leder och liknande som inte kräver byggnation. Det handlar om att skapa helt enkelt, säger Mikael Fors.
Det handlar om att utnyttja den terräng som finns i det 250 000 kvadratmeter stora stenbrottet, även om man både kommer att behöva gräva och ta dit stora mängder grus och sten.
Anläggningen får en ganska enkel utformning – med tanken att den ska växa. Till exempel med en konsertscen.
Det kommer att dröja några år till innan planerna är verklighet, men kommunens utvecklingsbolag tror satsningen kommer att få stor betydelse för Åstorp både som bostadsort och utflyktsmål.
– Otroligt spännande, mycket spännande att få vara med på en sådan här resa som är en utveckling för Åstorp, säger Mikael Fors.
Fakta Åstorps stenbrott
Stenbrottet i Åstorp togs i bruk 1897 och ägs av Skanska sedan 1960-talet.
Bergarterna här är gnejs och gnejsig granit med diabasgångar som är rester från vulkanisk aktivitet i området.
Bottenplatån ligger i nivå med havsytan och den högsta bergväggen är cirka 80 meter.
Täktverksamheten upphörde i Åstorp den 31 december 2013, men Skanska har sedan dess fortsatt att pumpa undan det grundvatten som tränger upp för att kunna bygga något i brottet.
Planerna för stenbrottet har varit många – och vidlyftiga – genom åren, men det här är första gången ägaren Skanska presenterar ett förslag.
Jessika Jellbom