SSU granskas av MUCF för att avgöra om de får behålla bidrag. Foto: TT

SSU granskas igen – kan bli av med bidrag

Uppdaterad
Publicerad

MUCF, Myndigheten för ungdoms- och civilsamhällesfrågor, har inlett en granskning av SSU efter att SSU Malmö kritiserats för att ha skanderat ”Krossa sionismen” under förstamajtåget.

Efter att SSU Malmö skanderat ”Krossa sionismen” under sitt förstamajtåg har de fått skarp kritik från flera håll. Ordförandena för SSU har gått ut med att de inte kommer framföra ramsan mer. Även Joakim Sandell, ordförande för socialdemokraterna i Malmö har bett om ursäkt till judiska församlingen.

MUCF inleder granskning av SSU

Efter kritiken som SSU Malmö fått har MUCF inlett en granskning av SSU.

– Enligt våra rutiner öppnar vi granskningar likt denna när vi får till oss uppgifter som eventuellt kan påverka möjligheten att behålla ett beviljat bidrag, skriver Lotta Persson, Chefsjurist på MUCF i ett mejl till SVT.

SSU förlorade bidrag förra året

MUCF granskade SSU i november förra året. Då gjorde de bedömningen att SSU:s distrikt i Skåne har allvarliga brister när det gäller demokratisk uppbyggnad. Det ledde till att SSU fick ungefär 60 000 kronor mindre i bidrag.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.