Foto: svt

Staffanstorp: ”Inga oegentligheter”

Uppdaterad
Publicerad

Inga oegentligheter begicks i samband med Staffanstorpspolitikernas resa till Cannes. Det slås fast i en granskningsrapport som nu är klar.

kommunens hemsida skriver man att advokat Bo Ransnäs MAQS Law Firms redovisat sin granskning för kommunstyrelsens arbetsutskott, och att han bland annat slagit fast att att inga oegentligheter har begåtts, att det saknas tydliga regelverk och att det inte finns indikationer på privata inköp.

Men det konstateras också att ”attesträtten inte varit utformad på ett tillfredsställande sätt”. I Staffanstorp har kommundirektören ensam attesterat politikernas kvitton, en ordning som granskaren verkar ha synpunkter på.

Granskaren föreslår nu bland annat att kommunen antar ett resentationsreglemente, att verifikat gås igenom och kompletteras i de fall de är bristfälliga och att en ny attestordning tas fram.

Kommunstyrelsens ordförande i Staffanstorp, Christian Sonesson (M), ska lägga fram ett förslag med en policy för intern och extern representation vid nästa kommunstyrelsesammaträde.

Lokal. Lättanvänd. Opartisk. Ladda ner appen nu!

Hämta SVT Nyheter i App StoreLadda ned SVT Nyheter på Google Play

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.

Spritnotor i Staffanstorp

Mer i ämnet