– Det har varit stigande priser under en lång period i Malmö. Till skillnad från andra områden i landet som har haft det lite tuffare, säger Hans Flink, försäljningschef på Svensk Mäklarstatistik. Foto: TT

Stark prisutveckling på bostäder i Malmö

Uppdaterad
Publicerad

Bostadsmarknaden vaknade till liv igen år 2019. Och Malmöregionen står för den starkaste prisutvecklingen bland storstäderna.

En bostadsrätt i Malmö såldes i snitt för 29 174 kronor per kvadratmeter under 2019. Det är en procentutveckling på sju procent från föregående år. Siffran innebär att Malmöregionen har tagit igen hela det relativt kraftiga prisfallet från hösten 2017.

– Det har varit stigande priser under en lång period i Malmö. Till skillnad från andra områden i landet som har haft det lite tuffare, säger Hans Flink, försäljningschef på Svensk Mäklarstatistik.

Sämre i december

I december månad sjönk däremot priserna med en procent i Malmö medan det var stabilt i andra bostadsområden. Hans Flink på Svensk Mäklarstatistik menar dock att man inte ska stirra sig blind på den lilla nedgången.

– December är en månad med mycket stora helger. Det säljs oftast bara enklare objekt. Så det brukar gå ner någon procent. Det är inget ovanligt utan väldigt normalt, säger Hans Flink.

Villapriserna uppåt

Även priset på villor i Malmö ökade med sju procent under året. Medelpriset för en villa i regionen var 4 068 000 kronor.

Hans Flink är försiktig med att spå bostadsmarknadens framtid. Däremot tycker han att mycket talar för en fortsatt relativt lugn och stabil prisutveckling under våren.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.