Tåg körde mot rött – stoppade tågtrafiken i Hässleholm

Uppdaterad
Publicerad
Tågtrafiken stoppades helt och hållet från Hässleholm i norrgående riktning några timmar under onsdagskvällen. Orsaken var enligt Trafikverket en ”incident”.
– Det är ett tåg som kört mot rött, och då stoppas all tågtrafik, förklarade Martina Ressner, presskommunikatör på Trafikverket.

Klockan 18.13 stoppades all tågtrafik i norrgående riktning från Hässleholm. Vid 20-tiden rullade trafiken som vanligt igen.

Flera tåg i södra Sverige drabbas dock av följdförseningar en tid framöver.

– Eftersom Hässleholm är en viktig knutpunkt på södra stambanan så är det många tåg som påverkas, säger Martina Ressner.

Stor påverkan

Även tågtrafiken genom Hässleholm i södergående riktning påverkades av stoppet, förklarar Martin Ressner.

– Ett X2000-tåg från Stockholm har till exempel fått stanna i Hästveda och vänta på att det här ska lösa sig. Totalt handlar det om ett tiotal inställda tåg och den information jag har fått är att om vi klarar att lösa det inom en timma så ser det inte ut att bli fler.

Enligt Trafikverket bör skånska tågresenärer räkna med förseningar på flera sträckor under kvällen till följd av tågstoppet.

Lokal. Lättanvänd. Opartisk. Ladda ner appen nu!

Hämta SVT Nyheter i App StoreLadda ned SVT Nyheter på Google Play

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer