Javascript är avstängt

Javascript måste vara påslaget för att kunna spela video
En av de drabbade tågresenärerna var Mayank Sewlia som var på väg från Stockholm till Lund när han fastnade i Hästveda på måndagsmorgonen. Där blev han kvar i många timmar. Se och hör honom i klippet. Foto: SVT

Åter öppet för tågtrafik genom Hässleholm

Uppdaterad
Publicerad

Det har varit stopp i tågtrafiken genom Hässleholm under måndagen. Vid 15-tiden var trafiken igång igen, meddelade Trafikverket.

– Det ska bytas en bit räls och det kommer fortsatt att vara viss påverkan på trafiken till en bit inpå kvällen, säger Ola Malmberg, chef för underhåll järnväg.

Det var tidigt på måndagsmorgonen som tågtrafiken genom Hässleholm stoppades sedan en kontaktledning rivits ner.

Skånetrafiken satte in ersättningsbussar, och reparationer har pågått för fullt under dagen.

Risk för följdfel

Först var prognosen för öppnandet klockan 13, men öppningstiden sköts vid lunchtid fram två timmar.

– Vid den här sortens händelser är det alltid risk för följdfel, Det kan bli kortslutning på andra ställen längs ledningen och det märker vi inte förrän vi släpper på ström igen, säger Ola Malmberg.

Fjärrtågen påverkades

Tågtrafiken mellan Malmö och Stockholm påverkades också, liksom Öresundstågen mellan Skåne och Småland och mellan Skåne och Blekinge.

I videoklippet ovan får du träffa Mayank Sewlia som fastnade i Hästveda när han var på väg från Stockholm till Lund.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.