Foto: Bernard Mikulic

Polisen söker vittnen till sprängämnen i klädcontainer

Uppdaterad
Publicerad

Malmöpolisen har hittat en stor mängd sprängämnen i en klädcontainer i Staffanstorp. Det handlar om en oroväckande stor mängd, enligt polisen som nu söker vittnen.

Den 16 april fick polisen i Malmö ett samtal om ett stort fynd sprängämnen som hittats i en insamlingscontainer för kläder. Containern har stått i Staffanstorp och när den tömdes i Malmö gjorde personalen upptäckten och kontaktade polisen.

– Vi fick ett samtal och när vi kom dit gjorde vi ytterligare fynd i containern. Det är ett riktigt stort beslag av sprängämnen, och det är oroväckande att det finns så mycket sprängämnen ute i samhället, säger Anders Larsson, utredningsledare på sektionen för grova brott i Malmö.

Polisen söker just nu vittnen som har sett någon aktivitet i området kring Sliparevägen i Staffanstorp mellan 15 och 16 april.

Just nu finns ingen frihetsberövad.

– Arbetet fortgår för att försöka knyta så många som möjligt till händelsen. Jag vill inte kommentera om vi har några misstänkta, men med tanke på hur det ser ut i landet och att man spränger och skjuter mer här än i övriga Europa så arbetar vi för att klara upp det här så fort vi kan, säger Anders Larsson.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.