Höörs kommun har stängt flera förskolor under januari på grund av personalbrist. Foto: Johan Nilsson/TT/Gorm Kallestad/TT

Stor personalbrist tvingar förskolor i Höör att hålla stängt

Uppdaterad
Publicerad

Förskolorna Krokodilen och Midgård-Prästkragen i Höörs kommun tvingas hålla stängt på rund av personalbrist. Över hälften är hemma på grund av coronarestriktionerna.

– Det är ett ansträngt läge, säger rektor Jeanette Schildt.

Hos förskolan Krokodilen är nio av 14 i personalen hemma på grund av coronarestriktioner. På förskolan Midgård-Prästkragen är läget liknande, 12 av 19 i personalen är tvungna att stanna hemma.

Smitta i hela byn

Jeanette Schildt säger att det i nuläget inte ser ut som om de behöver stänga fler förskolor. Hon är dock öppen för att läget kan förändras.

– Just nu är läget under kontroll på övriga förskolor. Men det är ju bara just nu i denna stund som vi pratar. Den här smittan går ju över hela byn, säger Jeanette Schildt.

Det är inte första gången som en förskola i kommunen tvingas ha stängt i år. Skeppsklockan har också haft stängt tidigare men har nu öppet igen.

Om läget inte försämras så kommer Krokodilen troligtvis att kunna öppna på torsdag. Midgård-Prästkragen hoppas kunna öppna på måndag igen. De vårdnadshavare som har samhällsviktiga yrken kan fortfarande få barnomsorg.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.