En stor polisinsats ägde på torsdagskvällen rum på Erik Dahlbergsgatan i centrala Malmö. Foto: Mikael Nilsson

Vapen och explosiva föremål hittade i centrala Malmö

Uppdaterad
Publicerad

Polisen har hittat vapen och explosiva föremål i ett flerfamiljshus i Hästhagen i Malmö efter en stor och utdragen polisinsats på torsdagskvällen.

– Vi fick in uppgifter om en person som vi skulle kontrollera, som föranledde den här insatsen, säger polisens presstalesperson Evelina Olsson.

Flera polispatruller och insatsstyrkan jobbade på platsen under en stor del av torsdagen. Vid 23-tiden uppger polisen att de är klara. Insatsen inleddes på Erik Dahlbergsgatan strax efter klockan 17.

– Vi är flera patruller på plats och insatsstyrkan biträder. Flera beslag har gjorts men jag kan inte gå in på detaljer, säger Evelina Olssson, polisens presstalesperson.

Strax efter klockan 23 på torsdagskvällen meddelade polisen att de var klara på platsen.

Inga personer har frihetsberövats, men anmälningar om grovt vapenbrott, narkotikabrott och brott mot lagen om brandfarliga och explosiva varor, har upprättats, skriver polisen på sin hemsida. De explosiva föremålen visade sig vara pyroteknik.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.