Polisen larmades till en adress nära Lilla Torg i Malmö efter larm om stök i en lägenhet. En person har förts till sjukhus med allvarliga skador, men det är oklart vad som har hänt. Foto: Mikael Nilsson

Stor polisinsats i Malmö – misstänkt mordförsök

Uppdaterad
Publicerad

Polis och räddningstjänst har larmats till en adress nära Lilla torg i Malmö.

En kvinna och en man i 20-årsåldern har förts till sjukhus. Kvinnan har allvarliga skador – mannen är den som är misstänkt för mordförsök.

Polisen larmades till en adress i centrala Malmö vid 19.20 på fredagskvällen.

– Det kommer in som stök i lägenhet och vi åker dit för att kontrollera en person, sedan finns det omständigheter som gör att jag inte kan säga mer än att det handlar om ett allvarligt brott och att en person förts till sjukhus med oklara skador, säger Patric Fors.

Under lördagsmorgonen uppdaterar polisen att två personer, en man och en kvinna i 20-årsåldern, förts till sjukhus. Mannen är misstänkt för mordförsök.

Enligt Region Skånes presstjänst har kvinnan allvarliga skador till följd av våld. Mannen ska ha lindriga skador.

Två till förhör

Enlig SVT:s utsände Mikael Nilsson spärrade polisen av en lägenhet på adressen.

– Polisen bevakar trapphuset och deras tekniker verkar vara på väg för en teknisk undersökning. När jag kom dit så uppmanade polisen boende och vittnen att hålla sig borta under polisinsatsen. Strax därefter fördes två personer ut och följde med i en polisbil, säger han.

Polisen bekräftade under kvällen att två personer tagits med för att höras.

– Jag bekräfta att två personer är intagna till förhör. Tekniker är på plats och en kriminalteknisk undersökning kommer att genomföras, säger Patric Fors.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.