Ett område i Hyllie i Malmö har spärrats av och flera polispatruller är på plats med anledning av ett misstänkt grovt brott. Foto: Mikael Nilsson

27-åring häktad misstänkt för mord i Hyllie

Uppdaterad
Publicerad

En kvinna i 25-årsåldern hittades död i en bil på torsdagskvällen vid Hyllie i Malmö. Polisen misstänker mord och en 27-årig dansk medborgare har häktats i sin frånvaro misstänkt för mord. Mannen kommer nu efterlysas internationellt.

– Eftersom mannen inte är frihetsberövad kan jag inte säga något alls om bevisläget i utredningen eller vad som gjort att han blivit misstänkt för mord, säger kammaråklagare Kajsa Cavallin som är förundersökningsledare.

Ber om iakttagelser från allmänheten

Polisen är intresserade av iakttagelser från allmänheten om saker som avvikit från det normala under eftermiddagen och kvällen i området kring Hyllie Vattenparksgata.

– Bilen står i ett bostadsområde som ligger i anslutning till Malmö arena och köpcentret Emporia, en plats där väldigt mycket människor rör sig. Vi behöver få in fler iakttagelser än de vi redan har fått, sade Thomas Söderberg, vakthavande befäl vid polisen.

Larmet kom in till polisen vid 21.05 på torsdagen. En stor insats pågick under kvällen och natten och polisen ville till en början inte berätta mer om händelsen.

Förbipasserande larmade

Vid 03-tiden meddelade polisen att en kvinna i 25-årsåldern hittats död i en bil vid Hyllie i Malmö. Omständigheter gjorde att polisen inledde en förundersökning om mord.

– Personerna som larmade  gick förbi bilen och såg kvinnan. När vi kommer fram tillsammans med ambulans kan man ganska tidigt konstatera att personen är avliden. Med detsamma spärras platsen av, säger Thomas Söderberg, vakthavande befäl vid polisen.

Anhöriga har underrättats

Den döda kvinnans anhöriga har underrättats.

Tekniker genomförde vid 03-tiden fortfarande en brottsplatsundersökning och dödsorsaken var då inte fastställd.

– Vi har inte riktigt kommit fram till hur det gått till, säger Thomas Söderberg.

Vid sextiden på fredagsmorgonen tog polisen bort avspärrningarna. Vid den tidpunkten fanns ingen gripen eller misstänkt.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.