Foto: Mikael Nilsson

Fem gripna efter väpnat rån i lägenhet på Rosengård

Uppdaterad
Publicerad

En större polisinsats pågick på onsdagen på Rosengård i Malmö. Fem personer greps och en person skadades efter ett väpnat rån i en lägenhet.

Polisen larmades till en adress på Rosengård i Malmö strax före klockan 12 på onsdagen där det pågick ett väpnat rån i en lägenhet. På plats mötte polisen en man och en kvinna som bodde på adressen. Mannen var skadad och fördes till sjukhus.

– Vi har uppgifter om att en av de målsägande har fått skador. Han är förd till sjukhus för kontroll så att vi får reda på vad som orsakat dem, säger Peter Kjällkvist, presstalesperson på polisen.

Två misstänkta gärningsmän greps i anslutning till byggnaden och ytterligare en person fångades in efter att polisen jagat personen. Kort därpå kunde ytterligare två gärningsmän gripas. Sammanlagt greps fem personer. Samtliga är män i 20- och 30-årsåldern.

– Person nummer tre fångades springandes, säger Peter Kjällkvist.

Två ambulanser och ett tiotal polisbilar skickades till platsen.

Skrik hördes

Det samlades mycket folk som undrade vad som stod på.

– Jag hörde skrik och eventuellt ett skott inifrån trapphuset, säger ett vittne till SVT Nyheter.

Vi har fått uppgifter om skottlossning, vad vet du om det?

–  Det är inte något jag har uppgifter om, säger Peter Kjällkvist.

Polisen spärrade av området och genomförde undersökningar på brottsplatsen.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.