Ett flertal polispatruller är på plats efter ett misstänkt grovt brott i Malmö. Foto: Anders Magnusson

Man skjuten till döds i Malmö

Uppdaterad
Publicerad

Polis och ambulans larmades vid 17-tiden på torsdagen till Segevångsområdet. På platsen hittades en avliden man i 20-årsåldern som skjutits till döds.Polisen har inlett en förundersökning om mord.

Vid 19-tiden bekräftade polisen att en person funnits skjuten till döds på det som tidigare kallades Östra Sjukhusområdet.

– Uppringare berättade om skottlossning. När patrull anträffar mannen är han avliden, utomhus på området mellan Simrisbanvägen och Östra Fäladsgatan, säger Evelina Olsson.

Den avlidne är en man i 20-årsåldern. Huruvida mannen är känd av polisen sedan tidigare vill de inte kommentera.

– Polisen inte klara med utredningen av händelseförloppet eller av den avlidne. Vi håller på att kartlägga om han varit delaktig i några konstellationer, vilka personer har han umgåtts med. Vi förhör också flera personer, säger Calle Persson, presstalesperson vid Malmöpolisen. 

Enligt uppgifter till SVT ska den mördade 20-åringen ha varit ute med en vän, när en tredje kille skulle möta upp dem. Då dök ytterligare två män upp och skjutningen skedde kort därefter.

Mannens anhöriga är underrättade.

Mycket folk i rörelse

– Detta har skett vid 17-tiden när mycket folk är i rörelse. Vi uppmanar alla som kan ha hört eller sett något att kontakta polisen, säger Evelina Olsson.

Akutmottagningen på SUS i Malmö spärrades av under eftermiddagen och kvällen på grund av att det fanns mycket folk och upprörda känslor på platsen. Strax efter 20-tiden var avspärrningarna dock hävda.

Inga person har gripits för händelsen. Ärendet rubriceras som mord.

Ett område på Segevång i Malmö har spärrats av efter ett misstänkt grovt brott. Foto: Firas Razak Tuma

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.