Ett flertal polisbilar och ambulans ryckte ut till ett område vid Hamnfestivalen i Limhamn i utkanten av Malmö sent på fredagskvällen. Foto: Anders Magnusson

Misstänkt överfallsvåldtäkt i Malmö

Uppdaterad
Publicerad

En kvinna i 35-årsåldern utsattes för en misstänkt överfallsvåldtäkt på Limhamn i Malmö under natten mot lördagen. Ingen misstänkt är gripen.- Men vi har fått bra signalementsuppgifter som vi nu kommer att bearbeta, säger polisen informatör Stephan Söderholm.

Under natten mot lördagen blev en polispatrull på Limhamn i Malmö stoppad av personer som berättade att en kvinna i 35-årsåldern blivit våldtagen i närområdet.

Kvinnan ska ha blivit överfallen av en man. Enligt polisen ska hon ha slagit sig loss och sprungit från platsen.

– Fallet är rubricerat som våldtäkt, säger polisens informatör Stephan Söderholm.

Kvinnan fördes till sjukhus under natten för undersökning. Enligt polisen är hon inte fysiskt skadad.

”Bra signalementsuppgifter”

Polisen spärrade under natten av den förmodade brottsplatsen och man har genomfört en brottsplatsundersökning. Händelsen inträffade nära hamnfestivalen som pågår denna helgen på Limhamn.

Polisen har inte gripit någon misstänkt.

– Men vi har fått bra signalementsuppgifter som vi nu kommer att bearbeta, säger Stephan Söderholm.

Tredje misstänkta överfallsvåldtäkten i Malmö på kort tid

Tidigare i år har två överfallsvåldtäkter inträffat i Malmö, en på Ribersborg och en på Amiralsgatan.

Polisen gick tidigare i sommar ut med att man misstänkte att samma person kan ligga bakom de båda våldtäkterna och att man efterlyste tips.

Polisen kan i nuläget inte kommentera om det kan finnas en koppling mellan fredagsnattens fall och de tidigare överfallsvåldtäkterna.

Lokal. Lättanvänd. Opartisk. Ladda ner appen nu!

Hämta SVT Nyheter i App StoreLadda ned SVT Nyheter på Google Play

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.