Kraftig villabrand i Malmö: ”Huset gick inte att rädda”

Uppdaterad
Publicerad

Under nyårsnatten brann det kraftigt i en villa på Limhamn Malmö. Det brann även på andra platser i området. Nu tittar polisen på om det kan finnas en koppling mellan händelserna.

Larm om branden inkom strax efter klockan halv tre på nyårsnatten, och räddningstjänsten skickade flera enheter till platsen.

– Det var övertänt när vi kom fram. Det brann i en villa som var under renovering, säger Mikael Mennerberg, larmbefäl på Räddningstjänsten Syd.

Klockan 6 på nyårsdagens morgon var branden i stort sett släckt. Ingen skadades i samband med den.

– Huset gick dock inte att rädda, säger Mikael Mennerberg.

Undersöker koppling till andra bränder

Eftersom det inte finns någon naturlig förklaring till branden utreds den av polisen som mordbrand.

Under natten inträffade fler bränder i samma område. En soptunna intill en villa brann och ett brinnande föremål kastades in på en uteplats. Nu tittar polisen på om det finns kopplingar mellan händelserna.

– Det har skett nära i tid och nära geografiskt, så då får man titta på om det finns nära samband. Det är rutin, säger Evelina Olsson, presstalesperson hos polisen.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.