Foto: Olof Tilly

Stora problem runt avspärrningarna

Uppdaterad
Publicerad

Avspärrningarna runt de funna handgranaterna i Malmö centrum ställde till det. Busstrafiken runt Centralen hade stora problem och många människor kunde inte jobba eftersom deras arbetsplatser låg innanför skyddsavspärrningen.

Polisen utlyste ett av skyddsavstånd på 400 meter runt handgranaterna. Det påverkade bland annat stads- och regionalbussar som kör till och från Malmö Central. De fick ledas om, men trafiken är försenad.

Polisen evakuerade flera hus och många som jobbar i området fick veta att de iinte fick vara i närheten av fönster.

– Polisen kom in till oss och sa att vi får inte vara i köket, säger Per Jönsson som jobbar som kock i SE-bankens restaurang Bankomaten och som skulle laga 200 portioner av bland annat Biff à la Lindström idag.

– Det innebär att de som jobbar här på banken inte får någon lunch idag. Och vi har ringt Region Skåne och sagt att vi kan inte leverera den cateringmat de har beställt.

Fakta

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.