Störningar i telenätet – problem i tågtrafiken över bron

Publicerad

Skåningar som har Tele2 och Comviq kan ha problem med täckningen i mobiltelefonerna. Under natten mot torsdag drabbades användare i hela landet och tågtrafiken över Öresundsbron fick stängas.

– Vi utreder för fullt vad som hänt och hur det kan bli bättre, säger Joel Ibson på Tele2:s presstjänst.

På hemsidan Downdetector står det att tekniker jobbar med de tekniska problemen men i kommentarfältet skriver många i både Lund, Helsingborg och ett stort antal flera städer att de fortfarande inte har någon täckning.

Tågtrafiken har drabbats av de här störningarna på flera håll i landet och bland annat så var trafiken över Öresundsbron stoppat en kort period under tidiga morgontimmar.

– Just nu finns det inga större störningar orsakade av telefoniproblem. Vad jag förstår så går det som det ska, säger Pär Aronsson, presskommunikatör på Trafikverket. 

”Ligger helt nere i Lund”

Enligt Tele2 är det för tidigt att säga vad som varit orsaken till störningarna, och man hoppas ha en tydligare bild av vad som hänt senare under dagen. Omkring klockan 07.00 var det fortfarande problem med nätet i göteborgsområdet.

– Vi har haft en riksomfattande störning som började omkring klockan tre. Vi utreder för fullt vad som hänt och hur det kan bli bättre, säger Joel Ibson på Tele2:s presstjänst.

Joel Ibson, presstalesperson på Tele2, berättar om felet som kunderna upplevt under natten. Foto: SVT/Tele2

Lokal. Lättanvänd. Opartisk. Ladda ner appen nu!

Hämta SVT Nyheter i App StoreLadda ned SVT Nyheter på Google Play

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer