Infektionskliniken i Lund. Foto: Johan Dernelius

Covidutbrott på infektionsavdelning i Lund – en tredjedel av personalen smittad

Uppdaterad
Publicerad

En tredjedel av personalen på en av infektionsavdelningarna på Skånes universitetsjukhus i Lund i har konstaterad covid-19. Alla är lindrigt sjuka och några av dem har inte känt några symptom alls. Nu är alla arton konstaterat smittade sjukskrivna, och avdelningen har fått dra ner intagning av antalet patienter.

– Jag är bekymrad för att vi har smittspridning, men jag är inte orolig över att vi ska kunna hantera den här situationen, säger Maria Josephson som är verksamhetschef på Skånes universitetssjukhus.

Hon menar att det är omöjligt att säga hur smittan kommit in på infektionsavdelning 75.

– Vi har väldigt stor tillgång på skyddsutrustning och vi har hela tiden jobbat utifrån mycket strikta riktlinjer för att undvika smittspridning. Men den sociala distanseringen som folk uppmanas till i samhället kan ibland vara svår att få till eftersom vi jobbar nära varandra.

Lokal. Lättanvänd. Opartisk. Ladda ner appen nu!

Hämta SVT Nyheter i App Store
Ladda ned SVT Nyheter på Google Play

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.