Javascript är avstängt

Javascript måste vara påslaget för att kunna spela video
Under onsdagen larmades polisen till en misstänkt brand i en lägenhet i centrala Malmö. Där gjorde polisen ett stort beslag av bland annat vapen. I klippet berättar polisens presstalesperson Nils Norling om beslaget. Foto: Mikael Nilsson och Julia Wiberg/SVT

Äldre man anhållen efter stort beslag av vapen och ammunition i Malmö

Uppdaterad
Publicerad

I samband med en brand i en lägenhet i närheten av Triangeln i centrala Malmö gjorde polisen ett stort beslag av vapen, ammunition och substanser som skulle kunna vara explosiva. En man i 70-årsåldern är nu anhållen.

Det var vid 17-tiden på onsdagen som räddningstjänst och polis larmades till en misstänkt brand i en lägenhet.

Räddningstjänsten kunde snabbt lämna platsen, men polisen sökte igenom lägenheten och tillhörande utrymmen och hittade då bland annat flertalet vapen.

– I det här läget vill vi inte berätta hur stort beslaget är, säger Nils Norling, presstalesperson för Malmöpolisen.

Misstänks för flertalet brott

Mannen misstänks nu för synnerligen grovt vapenbrott, förberedelse till allmänfarlig ödeläggelse och brott mot lagen om brandfarliga och explosiva varor.

I lägenheten hittades även en laserpekare, och mannen misstänks även för brott mot strålskyddslagen.

Mer om mannen vill polisen i nuläget inte uttala sig om och de utreder om fallet har koppling till organiserad brottslighet.

– Vi är tidigt i utredningen och kan inte utesluta någonting, men som läget är nu finns inga sådana misstankar, säger Nils Norling.

Inga boende behövde evakueras

Efter att polisen var klara på platsen tog de kontakt med de Nationella bombskyddet. Ingen behövde evakueras och de som bor i lägenhetshuset bedöms kunna bo kvar i sina lägenheter.

Polisen kommer under torsdagen att fortsätta tömma lägenheten på beslaget och göra en teknisk undersökning.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.