Krock mellan bärgningsbil och personbil – trafiken rullar igen på E22

Uppdaterad
Publicerad

E22 var avstängd i norrgående riktning efter olycka mellan bärgningsbil och personbil utanför Lund, trafikplats Råby tidigare i förmiddags. Trafiken är nu tillbaka och inga personskador skedde.

Två olyckor med tunga fordon har rapporterats under onsdags förmiddagen, väg E22 utanför Lund är åter trafikerad som vanligt och på väg 104 från Lilla Harrie C till Lilla Harrie Ö är det fortfarande begränsad framkomlighet efter en singelolycka med lastbil som hamnat i ett dike. Nu pågår bärgning av lastbilen och trafik leds om på plats.

Lågtryck över Skåne

Under tisdagen mildrade SMHI sin varning från röd till orange, på grund av en liten förskjutning i lågtryckets bana som gör att det hamnar lite längre söderut.

– Det är ett lågtryck som under förmiddagen rör sig in över Halland och Skåne och efter några timmar över större delen av södra Götaland. Och det kan bli ganska långvarigt på vissa håll, säger Erik Höjgård-Olsen, meteorolog på SMHI.

Halt på vägarna

Under onsdagsmorgonen har snö och blötsnö dragit in över delar av Skåne.

– Här i Lund ligger temperaturen runt nollan, det har börjat blåsa här och kommer lite snö nu och då. Det är ganska halt på vägarna, säger Susanne Nord, reporter på SVT Skåne, som är på plats i i Lund.

Inställda skolbussar

På grund av den orange vädervarning som utfärdats i norra Skåne har bland annat Hörby kommun ställt in samtliga skolbussar under onsdagen.

– När det snöar här nere där det är så öppet så driver vägarna igen och det är det som brukar skapa problem här, säger Susanne Nord.

Trafikverket varnar också för förseningar i tågtrafiken i området, bland annat mellan Karlskrona och Hässleholm.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.