Räddningstjänst på plats på E22, utanför Bromölla, där olyckan inträffade natten mot tisdag Foto: Mikael NilssonVisa alla (3)
Visa alla (3)

Man död i trafikolycka på E22 utanför Bromölla

Uppdaterad
Publicerad

En man har omkommit i en trafikolycka mellan en personbil och en lastbil på E22 utanför Bromölla, natten mot tisdag. Det var totalstopp på E22 mellan Kristianstad och Bromölla under räddningsarbetet.

Det var vid halv ett-tiden natten till tisdag som polisen fick larm om att en olycka inträffat på E22, mellan Fjälkinge och Bromölla.

En personbil hade kört rakt in i en lastbil som hade vält och hamnat över vägbanan.

– Lastbilschauffören väjer för ett djur och välter. Då kommer ett fordon bakifrån och kör in i underredet. Personen som omkommit är då föraren i personbilen – en man i 60-årsåldern, säger Thomas Boking, inre befäl Kristianstad.

Lastbilschauffören fördes också till sjukhus i samband med olyckan. Hans skadeläge är fortfarande oklart.

Tre vildsvinsolyckor

Flera olyckor med vildsvin inträffade strax före midnatt på vägen.

– Förutom den utanför Bromölla har det varit två olyckor. En olycka med vildsvin på E22 vid Kristianstad och sedan en i höjd med Fjälkinge. Även den på E22 och med vildsvin, säger Kim Hild vid polisens ledningscentral.

Slaktavfall på vägen

Bilder från olycksplatsen utanför Bromölla visar hur slaktdelar spridits. Det handlar framförallt om stora mängder slaktavfall som lastbilen transporterade och som hamnade på och vid sidan av vägen i samband med olyckan.

E22-sträckan melllan V Ljungby och Drottningtorp är avstängd i båda riktningar. Vägen leds om.

– Återställningsarbetet pågår fortfarande. Vi räknar med att vägen öppnar någongång under eftermiddagen, någon mer detaljerad prognos har vi inte i nuläget, sade Benny Joseffson vid Trafikverkets presstjänst vid klockan 08.30.

Lokal. Lättanvänd. Opartisk. Ladda ner appen nu!

Hämta SVT Nyheter i App StoreLadda ned SVT Nyheter på Google Play

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer

Bromölla

Mer i ämnet