Magnolior framför universitetshuset i Lundagård med Lunds studentsångare på trappan. Foto: Johan Nilsson / TT

SVT backar om studentsång i Lund efter kritikstorm

Uppdaterad
Publicerad

Förra veckan beslutade SVT att inte sända studentsången från universitetstrappan i Lund. Men beslutet blev hårt kritiserat och nu backar SVT. Den 1 maj i år sjunger kören som vanligt in våren i tv-rutan.

”Efter att ha tagit del av många tittares besvikelse över att vi inte hade planerat att sända Lunds Studentsångare på första maj i år, har vi tänkt om. Vi har nu hittat ett bra sätt att göra det på, och tror att det kommer bli en fin upplevelse som uppskattas av vår publik”, säger Eva Beckman, programbeställare för kultur och evenemang på SVT, i en kommentar till TT.

Till en början bestämde kanalen att en repris från tidigare år skulle sändas, men har nu alltså valt att direktsända från årets uppträdande. Andreas Lönnqvist, dirigent för Lunds Studentsångare, ser positivt på ändringen.

”Jag är jätteglad för att SVT har tänkt om och vi ser fram emot att få sprida vårkänslor i hela landet även i år”, säger han i en kommentar till TT.

Fakta

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.