Javascript är avstängt

Javascript måste vara påslaget för att kunna spela video
Hör reaktioner från Zahra Akhlagi, Ali Kadim och Wafaa Alhkem i klippet. Foto: Firas Razak/SVT

SVT öppnar redaktion i Rosengård – hör reaktionerna från området

Uppdaterad
Publicerad

Två reportrar kommer att finnas på plats i Rosengård – och fokusera på att skildra samhället och hitta nyheter därifrån.

Ali Kadim jobbar i Rosengård och hoppas att bilden av området kan förändras.

– Den här bilden som folk fått av Rosengård är på grund av media, säger han.

SVT Nyheter Skåne rapporterar från hela länet och har redaktioner som utgår ifrån Malmö, Helsingborg, Lund och Kristianstad.

Nu öppnas ytterligare en – i stadsdelen Rosengård i Malmö. Två reportrar kommer från slutet av 2023 att finnas på plats dagtid på vardagar och rapportera från området, med fokus på att skildra samhället och ge fler perspektiv.

Bland förbipasserande vid Rosengårds centrum hoppas flera att bilden av området kan nyanseras. Zahra Akhlagi är nyinflyttad student, och hoppas den nya redaktionen kan rapportera om studentboenden och nedskräpning. Wafaa Alhkem har tidigare bott i området, och vill att ungdomar ska få fler möjligheter. Ali Kadim vill se mer journalistik om skolorna, och det nya biblioteket.

– Det händer saker i Rosengård, säger han.

Hör fler reaktioner i klippet.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.