Javascript är avstängt

Javascript måste vara påslaget för att kunna spela video

Webbläsaren stöds inte

SVT stödjer inte uppspelning i din webbläsare. Vi rekommenderar därför att du byter till en annan webbläsare.
I höst startar SVT Nyheter en ny redaktion i Lund. Ivan Loftrup-Ericson hörde med lundaborna vad de vill se mer av. Foto: Patrik Cegrini

Klart: Lund får ny SVT-redaktion

Uppdaterad
Publicerad

Nu är det klart att SVT kommer att få ytterligare en lokal redaktion i Skåne – i höst kommer nyhetsbevakningen att stärkas upp i Lund.

Förutom att finnas på plats i Malmö, Helsingborg och Kristianstad kommer SVT Nyheter nu få ytterligare en lokal redaktion i Skåne – nämligen i Lund.

Beskedet mottogs med öppna armar av lundaborna idag.

– Det är bra för oss att Lund bevakas på nära håll, säger Marie-Louise Guedj.

– Sport- och kulturevenemang vill jag se mer av, menar Sofie Almqvist och andra ämnen som cykelvägar, politik och skola var det andra som önskade när reportern Ivan Loftrup-Ericson besökte Lund idag.

Historisk satsning

Idag har SVT nyhetsredaktioner på 40 ställen runt om i landet och målet är att SVT ska finnas på 50 platser om tre år.

– Det här är en historiskt stor satsning på lokal journalistik. Tio nya redaktioner ska starta – fyra av dem redan i år, säger SVT:s vd Hanna Stjärne – och Lund blir alltså en av dem.

”Lund är den största kommunen i landet som SVT idag inte har någon redaktion i och vi ser att vi bör stärka vår rapportering.” skriver SVT Nyheter Skånes redaktionschef Göran Eklund i en krönika.

Se mer om vad Lundaborna tycker i klippet ovan...

Lokal. Lättanvänd. Opartisk. Ladda ner appen nu!

Hämta SVT Nyheter i App StoreLadda ned SVT Nyheter på Google Play

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer