Sydnytts reportrar hotade på Kroksbäck

Sydnytts reportrar hotade

Publicerad

Sydnytts reportrar blev hotade och uppmanade att inte filma i Kroksbäck när de besökte Malmöstadsdelen med anledning av onsdagens skottlossning.

Det blev en hotfull stämning när Sydnytt kom till Kroksbäck för att prata med boende om gårdagens skottlossning i dag på förmiddagen.

– För er egen skull är det inte bra att ni står här och filmar, säger en tonårskille till Sydnytts reporterteam.

När Sydnytt först kom till platsen var även polisens tekniker på brottsplatsen. När poliserna lämnade kom tonårskillen fram till Sydnytts team och förklarade att Kroksbäck inte är en allmän plats.

Beväpnar sig med stenar

– Det är inte ett fritt samhälle här i Kroksbäck, säger han.

Sedan lämnar han teamet med en varning.

– Jag sa det för er egen skull.

Senare kommer tonårskillen tillbaka i sällskap med en annan ung man, beväpnade med stora stenar. Då väljer Sydnytt att lämna platsen.

Sydnytts reporter: Ska media inte kunna bevaka vissa delar av samhället?

– Jo, naturligtvis ska ni fortsätta att göra det. När sådana här exceptionella händelser sker och media dyker upp på plats och är där själva så blir det ibland lite oroligt. Risken är att det blir en felaktig bild gentemot hur det generellt sett ser ut i ett område,  säger Erik Jansåker, närpolischef över södra Malmö.

Polisen: Kroksbäck är tryggt

Trots att flera lägenheter under natten träffades av skott och trots att Sydnytt tvingades bort från platsen anser han att Kroksbäck är en trygg plats.

– Min bestämda uppfattning är att befolkningen i Malmö stad ska känna sig trygga, sen förstår jag att det är lätt för mig att stå här och säga. Men att tredje man skulle falla in i en sådan här situation är oerhört liten, men det finns inga garantier här i världen.

Lokal. Lättanvänd. Opartisk. Ladda ner appen nu!

Hämta SVT Nyheter i App StoreLadda ned SVT Nyheter på Google Play

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer