Javascript är avstängt

Javascript måste vara påslaget för att kunna spela video
”Det var min dröm att få dansa i framtiden”, säger eleven Nafisa Asghar. Foto: Linda Ekström

Taekwondo, basket och breakdance – här provar Malmöeleverna sommarlovsaktiviteter

Uppdaterad
Publicerad

Under måndagen arrangerades workshops för elever i årskurs 7-9 på Stenkulaskolan i Malmö. Eleverna fick då prova på bland annat taekwondo och breakdance  och några verkar ha fått mersmak.

Solen står högt på himlen när högstadieeleverna på Stenkulaskolan i Malmö hoppar mellan olika aktiviteter på skolgården. Syftet är att eleverna ska få en inblick i vad det finns för föreningar att engagera sig i staden.

En grupp elever i åttan håller just på att lära sig breakdance. En av dom är Nasifa Asghar som provar för första gången.

– Det var min dröm att dansa i framtiden, säger hon.

Förebygger att elever hamnar på ”fel bana”

Aktiviteter som dessa är en av flera satsningar som Malmö stad gör för att förebygga att unga hamnar på ”fel bana” – som i kriminalitet eller droghandel.

I det arbetet kan föreningslivet spela en viktig roll, tror Frida Trollmyr, utvecklingssamordnare på Malmö stad, och även tidigare kommunalråd för Socialdemokraterna.

– Jag tänker att det är en viktig skyddsfaktor för barn att ha en aktivitet på sin fritid, säger Frida Trollmyr.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.