Resenärer som lämnar det stillastående tåget. Foto: TittarbildVisa alla (5)
Visa alla (5)

Tåg fastnade vid Hyllie – resenärerna utrymde på egen hand

Publicerad

Ett tåg fastnade mellan Hyllie och Öresundsbron på torsdagskvällen efter ett strömfel. Efter att ha varit stillastående i 45 minuter valde resenärerna att utrymma tåget på egen hand.

Det var vid kl 17.15 på torsdagseftermiddagen som ett tåg fick strömfel och fastnade mellan Hyllie och Öresundsbrofästet.

Enligt Trafikverket spontanevakuerades tåget efter att resenärerna suttit fast i 45 minuter, vilket innebär att resenärerna själva valde att lämna tåget. Orsaken var ett fel på tåget som gjort att det inte kunde ta emot ström. Räddningstjänsten var på plats vid 18-tiden för att se till att folk inte gick i spåren.

– Folk valde att lämna tåget på eget bevåg och då var vi tvungna att stoppa all trafik, säger Beisi Sundin på Trafikverkets pressjour.

Resenärer på tåget berättar att de var fast på tåget i 45 minuter utan någon information alls då det fanns någon el.

– Ingen information alls har vi fått och snart börjar folk svimma. Här är redan två tjejer som fått panikattacker, sade Jenny Sköld medan hon satt på tåget.

”Helt kaotiskt”

Mark Fenzel på Skånetrafikens pressjour uppgav vid 18-tiden att ett draglok var på väg till platsen för att dra in tåget till Hyllie station.

– Det är strömlöst och det finns ingen AC. Det verkar vara helt kaotiskt där inne, sade Mark Fenzel då.

Räddningstjänsten och personal från Skånetrafiken fanns på plats och satte in ersättningsbussar mot Kastrup.

– Vi har varit fast i 40 minuter och det är extremt varmt här inne. Många står upp för det är så mycket folk, det finns ingen plats att röra sig, sade Gwendoline Nalvarte när hon satt fast på tåget.

– Jag tycker det är jättedåligt att vi inte har fått någon information, säger Britt-Louise Rickardt. Foto: Firas Razak Tuma
Flera personer har berättat om extrem trängsel ombord på tåget. Foto: Tittarbild
Resenärerna klättrade ner från banvallen med resväskor för att komma vidare på sin resa. Foto: Tittarbild
Trängseln på Hovedbanegården i Köpenhamn var påtaglig. – Ännu en dag med kaos för oss pendlare, säger Channe Espenhain, som skickade in bilden. Foto: Channe Espenhain

Lokal. Lättanvänd. Opartisk. Ladda ner appen nu!

Hämta SVT Nyheter i App StoreLadda ned SVT Nyheter på Google Play

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer

Malmö

Mer i ämnet