En avbrunnen kontaktledning mellan Höör och Hässleholm har påverkat tågtrafiken mellan Stockholm – Malmö hela helgen. Foto: Johan Nilsson/TT

Tågen rullar igen mellan Hässleholm och Höör

Uppdaterad
Publicerad

Tågspåren har åter öppnats mellan Höör och Hässleholm efter stopp sedan i fredags, meddelar Trafikverket. Trafiken väntas gå som vanligt enligt tidtabell med reservation för att vissa avgångar fortfarande kan vara inställda.

Under helgen har tusentals resenärer drabbats av förseningar och inställda tåg. Klockan 02.50 på måndagen gav Trafikverket grönt ljus för tågtrafik mellan Höör och Hässleholm. Däremot kan vissa tågavgångar som ställts in sedan tidigare fortfarande vara inställda.

– Det rekommenderas att hålla sig uppdaterad via tågbolagen, säger Jörgen Pettersson, kommunikatör vid Trafikverket.

Strulet började när ett fel uppstod i en kontaktledning mellan Höör och Hässleholm, som ledde till omfattande skador, vilket orsakade problem på stambanan mellan Malmö och Stockholm.

Trafikverket misstänker att det var fåglar som orsakade kortslutning i kontaktledningen, vilket i sin tur orsakade en brand.

Lokal. Lättanvänd. Opartisk. Ladda ner appen nu!

Hämta SVT Nyheter i App StoreLadda ned SVT Nyheter på Google Play

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer