Omfattande signalfel stoppade tågen mellan Lund och Hässleholm

Uppdaterad
Publicerad

Ett omfattande signalfel stoppade alla tåg mellan Lund och Hässleholm under fredagseftermiddagen. Inga tåg kunde köra på sträckan och ersättningsbussar fick rycka in.

Ett omfattande signalfel drabbade tågtrafiken på fredagen. Den här gången slog olyckan till mellan Tjrnarp och Stehag och stoppade tågtrafiken på sträckan i nästan två timmar. Skånetrafikens presstjänst var lika förvånade som de resenärer som hänvisades till ersättningsbussar, eller att helt enkelt vända hem igen.

– Det är personer på plats för att avhjälpa felet, men om det är omfattande kan det ta sin tid, berättade Magnus Wikforss på Skånetrafikens presstjänst.

Historien upprepar sig

Den som känner igen ett signalfel kände säkert också igen uppmaningen att ha koll i appen och på Skånetrafikens hemsida för information om sin resa. Många kände säkert också igen den trängsel som brukar uppstå i samband med att ersättningsbussar ska sättas in på sträckan. Just Hässleholm har varit extra otursdrabbat de senaste dagarna, och senast i torsdags körde ett tåg mot rött, vilket stoppade tågen i ett par timmar även då.

Vid 18.30 gick tågen som de skulle igen, bortsett från de obligatoriska följdförseningarna som brukar uppstå i samband med signalfel.

Lokal. Lättanvänd. Opartisk. Ladda ner appen nu!

Hämta SVT Nyheter i App StoreLadda ned SVT Nyheter på Google Play

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer