Foto: TT

Tågvärd stoppade misstänkt pedofil

Publicerad

En 40-årig man greps i lördags kväll på tågstationen i Landskrona misstänkt för grov våldtäkt mot barn och grovt barnpornografibrott. Med sig på resan han en gråtande sjuåring pojke.

Flera av passagerna på tåget mot Malmö lade märke till pojken och mannen som beskrivs som märklig. Tågvärden tillkallas och snabbt kunde det konstateras att något inte stod rätt till. Pojken grät efter sin mamma och verkade inte känna mannen.

När de gick av tåget i Landskrona sprang tågvärden efter, skriver Sydsvenskan.

-Jag sprang direkt efter och ropade att han skulle släppa pojken. Sedan fick jag tag i pojkens arm och efter ett tag släppte mannen taget. Så jag skrek till mannen att han skulle stanna där han var och det gjorde han faktiskt, berättar hon för tidningen.

40-åring häktades på onsdagen misstänkt för flera brott. Enligt åklagaren fanns det inga misstankar mot mannen sedan tidigare.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.