Polisen som letar spår vid taxin där chauffören sköts under lördagskvällen. Foto: Anders Magnusson/Mikael Nilsson

Taxichaufför skjuten i sin bil – stor polisinsats i Malmö

Uppdaterad
Publicerad

Vid 21.30-tiden på lördagskvällen ska en taxichaufför ha skjutits i sin bil i bostadsområdet Rosengård i Malmö.

– Vi eftersöker just nu minst en beväpnad gärningsperson, säger Rickard Lundqvist, presstalesperson på polisen i region syd.

Enligt uppgifter på polisens sajt ska taxichauffören själv ha stoppat en polispatrull med en ”förmodad skottskada”.

– Polispatrullen meddelar ledningscentralen att taxichauffören har påkallat deras uppmärksamhet. Exakt hur det har gått till vet jag inte men det verkar som att det är under färd på något vis, säger Rickard Lundqvist, presstalesperson på polisen, och fortsätter:

– Han berättar för polispatrullen att han har blivit beskjuten och att han är skadad. Polispatrullen konstaterar att det är skador som styrker hans uppgifter. Patrullen kör sedan den här taxichauffören till sjukhuset utan att invänta ambulans.

Skadeläget oklart

Polisen har inga uppgifter om hur allvarliga skadorna är. Enligt Sydsvenskan ska chauffören ha blivit träffad i armen.

– Alla skottskador är allvarliga men jag kan inte gå in på hans skadestatus, det överlåter jag till sjukvården att bedöma, säger Rickard Lundqvist.

Har ni några misstänkta i nuläget?

– Nej, inte i nuläget.

Insatsstyrkan på plats – söker en eller flera beväpnade gärningspersoner

Den misstänka brottsplatsen ligger i bostadsområdet Rosengård och polisen har spärrat av ett område på Västra Kattarpsvägen samt på och i anslutning till Cronmans väg.

– Vi eftersöker just nu minst en beväpnad gärningsperson och vi arbetar med de resurser vi har tillgängliga. Bland annat hundpatruller, ordningspoliser och insatsstyrkan. Sedan kommer vi invänta de vittnesuppgifter som vi eventuellt får till oss. Dels på brottsplatsen och kanske på andra ställen.

Händelsen rubriceras som mordförsök alternativ försök till dråp. Polisen söker efter en misstänkt flyktväg.

– Men det här är tätbebyggt område och det är fortfarande så att det är folk ute och rör på sig så vi jobbar utefter bästa förutsättningar.

Region Skåne hade på söndagsmorgonen inga uppgifter om skadeläge, vilket enligt dem tyder på att mannens skador inte är allvarliga.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.