Foto: Mikael Nilsson

Terrängbrand spred sig till villa utanför Vollsjö

Uppdaterad
Publicerad

Det brann i terrängen och i en fastighet i Vallarum i Sjöbo kommun. Flera räddningstjänster var på plats för att släcka branden. Polisen har gjort en anmälan om allmänfarlig vårdslöshet.

– Vi har räddningsstyrkor från Vollsjö, Lövestad, Sjöbo, Ystad, Bjärsjölagård, Klasaröd och Andrarum på plats och arbetar just nu med släckningen, säger Håkan Månsson, inre befäl vid Sydöstra Skånes räddningstjänst, vid 13-tiden på måndagen.

Branden, som ska ha börjat vid lunchtid, startade i terrängen och spred sig därefter till en närliggande villa i Vallarum.

– Terrängbranden är nu släckt. Vi kontrollerar fortfarande med hjälp av värmekameror om det finns någon kvarvarande spridning i husets konstruktion. Vi kommer att ha bevakning på plats under eftermiddagen så att huset inte återantänds, säger inre befäl Håkan Månsson till SVT vid 14.30-tiden.

Enligt räddningstjänsten ska ingen person ha kommit till skada. Hur stora skador huset har fått är fortfarande oklart.

– Det är påverkat av branden. Det är allt jag kan säga i nuläget, säger Håkan Månsson vid Sydöstra Skånes räddningstjänst.

Nu har polisen upprättat en anmälan om allmänfarlig vårdslöshet.

– Det är någon som har eldat på tomten, som det ser ut initialt, säger Peter Kjällkvist på polisens ledningscentral.

Det är för tidigt att säga om någon kommer att bli misstänkt.

Flera räddningsstyrkor bekämpade måndagens brand i Vallarum. Foto: Mikael Nilsson

Lokal. Lättanvänd. Opartisk. Ladda ner appen nu!

Hämta SVT Nyheter i App StoreLadda ned SVT Nyheter på Google Play

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer

Sjöbo

Mer i ämnet