Ida On är utbildad musikalartist i Göteborg, men kommer ursprungligen från Malmö. Här tillsammans med projektledaren Anna-Maria Nildén. Foto: Johan Dernelius

Hon är Sommarlovs nya programledare – SVT-klassiker utan publik

Uppdaterad
Publicerad

Musikalartisten Ida On från Malmö blir ny programledare i SVT:s populära barnprogram Sommarlov. Programmet brukar locka tusentals besökare, men i år är ingen publik tillåten av smittskyddsskäl.

– Jag är duktig på att fixa grejor och hitta olika lösningar på problem och så sjunger jag gärna och jättemycket, berättar Ida On om sin nya programledarroll.

”Sommarlov” är en av SVT:s verkliga långkörare, och programmet har blivit en publikmagnet, som lockar barnfamiljer från hela landet.

Som vanligt gästas Sommarlov av artister på fredagarna. Några av de serier som visas är Skattsökarna, Fåret Shaun, och Familjen Valentin. Programledarna kommer att turas om under sommaren.

SVT:s information om Sommarlov

Sommarlov sänds som vanligt, men vi spelar in programmen helt utan publik.

Med anledning av de restriktioner som i dagsläget finns kring publika arrangemang och offentliga tillställningar, har SVT fattat beslut att spela in alla Sommarlovs program utan någon publik på plats. Detta är en åtgärd vi gjort för att förhindra smittspridning av Covid-19.

Vi följer utvecklingen noga och utesluter inte att omvärdera vårt beslut om läget skulle förändras under sommaren.

All sådan information kommer vi publicera här på Sommarlovs hemsida.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.