Javascript är avstängt

Javascript måste vara påslaget för att kunna spela video
En tidigare innebandytränare i Malmö misstänks för sexbrott mot flickor på nätet. Foto: SVT

Tidigare innebandytränare misstänks för sexbrott mot barn

Uppdaterad
Publicerad

En före detta innebandytränare i Malmö står just nu inför rätta, misstänkt för sexuella övergrepp på flickor på nätet. Fallet har väckt oro bland föräldrar till barn som spelar i mannens tidigare klubb.

Mannen, som är i 50-årsåldern, är åtalad för utnyttjande av barn för sexuell posering och sexuellt ofredande. Han har både skickat bilder på sig själv och fått barnen att skicka bilder av sexuell karaktär till honom.

Han åtalas även för ett fall av våldtäkt mot barn där han ska ha fått en flicka att utföra sexuella handlingar på sig själv och sedan skickat en film till honom.

Mannen erkänner flera av brotten som han misstänks för, en del säger han sig inte minnas.

Klubben kontaktades

Under 2020 kontaktades innebandyföreningen Malmö FBC av polis och åklagare. De fick veta att en av deras tränare var misstänkt för en lång rad sexbrott mot flickor under 15 år på nätet.

– Jag var själv inte med på den tiden, men jag har fått veta i efterhand att han stängdes av omedelbart, säger Anders Mattsson, ordförande i Malmö FCB sedan i höstas.

Men när uppgifterna om misstankarna mot tränaren nyligen fick spridning på nätet blev föräldrar till barn som spelar i klubben oroliga.

– Det är en hel del föräldrar som har kontaktat oss och velat veta mer, säger Anders Mattsson.

Inga misstänka övergrepp i föreningen

Enligt Anders Mattsson gjordes en grundlig undersökning för att få klarhet i om någon av medlemmarna i föreningen hade utsatts av mannen under de år han tränade i klubben.

– Vi har inte hittat att det finns någon som har utsatts bland de aktiva eller tidigare aktiva i vår förening, säger Anders Mattsson.

Han har inte haft någon kontakt med klubben sedan han stängdes av 2020.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.