Malmö universitet går över till digitaliserad undervisning efter coronautbrottet Foto: Johan Nilsson/TT

Malmö universitet går över till digitaliserad undervisning efter coronautbrottet

Uppdaterad
Publicerad

Från och med onsdag ska all undervisning på Malmö Universitet ske på distans. Detta för att minska spridningen av coronaviruset.

– Vi har tagit beslutet efter ett möte med universitetets ledning, för att minska smittspridningen. Vi vill att det ska kännas tryggt och vi räknar med att undervisningen och examinationstillfällen kan skötas på distans i flera veckor framåt, säger Sussane Wallmark, universitetsdirektör på Malmö universitet.

Redan nu kommer universitetet att övergå till att undervisa och examinera på distans i så stor utsträckning som möjligt.

Coronapandemin

– Vi måste säkerställa att studenter och lärare får tillgång till information och det material som de behöver för att kunna sköta utbildningarna på distans. Vi arbetar för att universitet ska kunna fortsätta att undervisa på ett tillförlitligt sätt.

Inget beslut för Lunds Universitet

Under lördagen meddelade högskolan i Kristianstad att de går över till nätbaserad undervisning. Lunds Universitet har inte fattat ett liknande beslut.

– Vi har inte tagit något sådant beslut fram till idag, säger Anna Johansson, pressansvarig för universitetsledningen på Lunds Universitet.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.

Coronapandemin

Mer i ämnet