Javascript är avstängt

Javascript måste vara påslaget för att kunna spela video
Ett stort antal bilar förstördes i nattens brand i ett industrionråde i Trelleborg. Foto: Firas Razak/SVT

Tiotal bilar brann under natten i Trelleborg

Uppdaterad
Publicerad

Ett tiotal bilar och flera andra fordon stod i brand på en parkeringsplats i ett industriområde i Trelleborg under natten till måndag. Räddningstjänsten var på plats med enheter från fyra stationer.

Larmet kom vid klockan 00.19 natten mot måndag.

– Vi har kontroll på brandspridningen. Det kan mycket väl vara så att ytterligare något fordon får värmepåverkan, men det ska inte sprida sig vidare till något, sade Gustaf Sandell, inre befäl vid Räddningstjänsten syd, till Trelleborgs Allehanda under natten.

Omfattande skador

Branden skedde på Lavettgatan i ett industriområde. Enligt polisen så rör det sig om omfattande skador på fordonen som stod parkerade på platsen. En truck blev totalt utbränd invändigt. Ett släp och nio oidentifierade fordon är totalförstörda. En lastbil är totalt utbrunnen, två lastilar och två personbilar har fått värmeskador.

Polisen tror att branden var anlagd och har upprättat en anmälan om grov skadegörelse. Just nu finns ingen misstänkt. 

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.