Räddningstjänsten fick in larm om en brand i en verkstadslokal i Kävlinge under natten mot söndag. Foto: Johan Nilsson/TT

Tiotal bostadshus utrymda efter verkstadsbrand

Uppdaterad
Publicerad

Ett tiotal personer har evakuerats från sina hem sedan en brand bröt ut i en verkstadslokal i Västra Karaby i Kävlinge i natt.

Ett tiotal byggnader i närheten av verkstaden fick utrymmas när det stod klart att det fanns gasflaskor i den eldhärjade lokalen.

– Uppfattningen är att flera gasflaskor smällde under branden. Men det är svårt att säkerställa om alla smällde och därför har vi kvar personal på plats, säger Gustaf Sandell, inre befäl på räddningstjänsten Syd.

Larmet om branden i verkstadslokalen kom in vid 03.20. Byggnaden är nu totalförstörd och det råder inte längre någon spridningsrisk, enligt räddningstjänsten som fortfarande inte hävt avspärrningen som sattes upp i och med eldsvådan.

– Det är högst oklart när vi kan vara klara med att säkra gasflaskorna. I värsta fall tvingas vi vara kvar vid verkstadslokalen i 24 timmar för bevakning och därför kan de som evakuerats ännu inte återvända hem, säger Gustaf Sandell.

Det tiotal personer som tvingades evakuera under natten bor hos en granne på orten tills det är säkert att återvända hem.

Den nedbrunna verkstadslokalen i Västra Karaby på söndagsförmiddagen. Foto: Richard Lööf/SVT

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.