Polisen spärrade av området runt Götagatan. Foto: Jens Christian Andersson

Tonåring skjuten i Hässleholm

Uppdaterad
Publicerad

En pojke under 18 år har blivit skjuten på Götagatan i Hässleholm. Ingen är i nuläget gripen misstänkt för skjutningen.

Han anträffades utomhus med en skottskada och fördes sedan med ambulans till sjukhus. Enligt uppgifter ska det inte röra sig om livshotande skador.

Polisen har spärrat av området i väntan på brottsplatsundersökning och händelsen utreds som mordförsök.

– Vi har ett flertal patruller på platsen och vidtar utredningsåtgärder. Vi ska höra med eventuella vittnen. Sen väntar vi på kriminaltekniker och specialsökhund med förare, säger Rickard Lundqvist, presstalesperson hos polisen.

Larmet om skjutningen kom in klockan 20.34 på söndagskvällen. Den skottskadade pojken är äldre än 15 år, men yngre än 18 år.

Området kameraövervakas

Under senare tid har det skett ett flertal skjutningar och en stor sprängning vid Götagatan. Det ledde till att polisen för cirka en månad sen satte upp tre övervakningskameror i området för att göra det tryggare för de boende.

Kamerorna kommer att sitta där i 90 dagar, men Hässleholms kommun har redan sagt att de kommer att ansöka hos Integritetsskyddsmyndigheten för att få en permanent kameraövervakning.

– Vi undersöker den kameraövervakning som finns på platsen, vilket är normalt vid den här typen av händelser, för att se om det kan tillföra något i utredningen, säger Rickard Lundqvist.

Höll ett inledande förhör

Under måndagsmorgonen meddelade polisen att avspärrningarna i området numera är hävda. Det är enligt polisen i nuläget oklart om anträffandeplatsen även är den plats där brottet ägde rum.

De närmare omständigheterna är fortsatt oklara, men ett inledande förhör har hållits med målsäganden.

Lokal. Lättanvänd. Opartisk. Ladda ner appen nu!

Hämta SVT Nyheter i App StoreLadda ned SVT Nyheter på Google Play

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.

Mer Skåne
Mer Nyheter