Kriminaltekniker undersöker platsen för skjutningen i Malmö. Foto: Mikael Nilsson

Tonåringar häktade efter skottlossning i Malmö

Uppdaterad
Publicerad

Två tonåringar häktades på fredagseftermiddagen efter en skottlossning i området Eriksfält i Malmö i måndags.

Det handlar om en 17-årig och en 18-årig man, som är misstänkta för medhjälp till mordförsök – den brottsrubrik som åklagaren begärt dem häktade på och som Malmö tingsrätt valde att gå på.

Tonåringarna häktades enligt den lägre misstankegraden.

– Vi har nu ett intensivt utredningarbete framför oss och kan tyvärr inte lämna några ytterligare kommentarer om utredningen med hänsyn till förundersökningssekretess och då det riskerar att påverka utredningen, säger kammaråklagare Ida Killeslätt till SVT Nyheter.

Bil med kulhål

Larmet kom vid 18-tiden i måndags och polisen fann först bara en tom bil med kulhål. En halvtimme senare hittades en skadad tonåring, rapporterar Sydsvenskan.

Flera personer blev vittnen, och skyttarna sågs fly i en bil. Den skjutne pojkens skador bedömdes enligt polisen inte vara livshotande. Händelsen utreds som mordförsök.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.