En kvinna blev överfallen i Beijers park i Malmö i början av mars. Foto: Johan Nilsson / TT

Tonåringar häktade för mordförsök i Beijers park i Malmö

Uppdaterad
Publicerad

På morgonen den 5 mars överfölls en kvinna i 60-års åldern i Beijers park i Malmö. Hon knivskars och fick allvarliga skador. Nu är två tonåringar häktade misstänkta för mordförsök.

Kvinnan passerade genom parken när hon blev påhoppad och misshandlad av två män. På måndagen beslutade Malmö tingsrätt att häkta två tonåringar på sannolika skäl misstänka för mordförsök.

– Utifrån det våld som utövats och de skador målsägande har gjorde jag bedömningen att det handlar om försök till mord, säger kammaråklagare Magnus Pettersson till SVT Nyheter Skåne.

Häktade för rån

De två männen begärdes även, tillsammans med ytterligare en man, häktade för det rån mot en taxi som skedde ungefär 13 timmar senare. Rånet skedde strax efter midnatt i närheten av Beijers park.

– Alla tre är häktade av det skäl att de kan påverka utredningen och att det finns risk att de kan fortsätta att begå brott, säger Magnus Pettersson.

Nu väntar ytterligare förhör och även analys av de misstänktas telefontrafik.

– Ett antal föremål har tagit i beslag och de ska spårsökas. Vi inväntar de resultaten, säger Magnus Pettersson.

Fler vittnen efterfrågas

Både taxichauffören och kvinnan i 60-årsåldern har förhörts och berättat vad de blivit utsatta för. Det har även hörts vittnen, men man efterfrågar fortfarande fler vittnesuppgifter från människor som kan ha sett något.

– Det har funnits ett antal personer i rörelse under den tidiga morgonen när mordförsöket begicks, där finns vissa iakttagelser som varit av vikt, säger Magnus Pettersson.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.