– Det är ett bra område att bo och vistas i, säger Per Svensson, yttre befäl i Malmö. Foto: Mikael Nilsson

Oro bland boende kring Beijers park efter knivöverfall

Uppdaterad
Publicerad

I facebookgrupper för boende i bland annat Kirseberg i Malmö luftas en växande oro efter knivöverfallet på en kvinna i 60-årsåldern på tisdagsmorgonen. En del upplever att de grova brotten har ökat. Men enligt polisen är området tryggt och sticker inte alls ut i statistiken.

– Tittar man generellt så är det fortfarande ett område som vi upplever tryggt från polisens sida. Det är ett bra område att bo och vistas i, säger Per Svensson, yttre befäl i Malmö.

Kvinnan i 60-årsåldern blev svårt knivskuren vid överfallet och rubriceringen är försök till mord. Händelsen inträffade i en korsning vid Beijers park, nära en busshållplats i dagsljus klockan sju på morgonen, och det gör fallet ovanligt.

– Det är en lite annorlunda tid och under tiden jag har varit polis i Malmö så har jag aldrig varit med om att det har skett något sådant här tidigare, så detta är ju en enskild händelse.

Per Svensson, yttre befäl i Malmö. Foto: Johan Dernelius

Han menar att den brottslighet som finns i området mest handlar om stölder och trafikbrott. Men det har också skett ett antal personrån sedan årsskiftet.

– Jag tycker att man ska bete sig som vanligt. Det är ett tryggt område, men rent generellt gäller det att man alltid ska vara lite vaksam och kanske ha blicken lite längre fram. Ser man något som inte stämmer, ta en annan väg eller kontakta polisen, säger Per Svensson.

Överfallet under tisdagen har lyft frågan bland boende om att införa nattvandring för att öka tryggheten, något som uppmuntras av polisen.

– Polisen ser alltid fördelar med att allmänheten engagerar sig i sitt område. Ju fler människor som är ute och går desto tryggare blir det.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.