Polis finns fortfarande på plats runt parken efter knivöverfallet. Foto: Anton Hansson

Efter knivattacken: Polisen fortsätter att hårdbevaka Beijers park

Uppdaterad
Publicerad

Både målade och civila polisbilar cirkulerade under onsdagen i och omkring Beijers park i Malmö. Men än finns inga spår efter de gärningsmän som knivskar en kvinna I 60-årsåldern i utkanten av parken på tisdagsmorgonen.

– Vi hoppas och tror att det funnits människor i området som sett eller hört något, säger polisens presskommunikatör Nils Norling och poängterar hur viktigt det är med vittnesmål för att komma vidare i utredningen.

– Det går jättebra att gå fram till en polisbil och ta kontakt med poliserna där eller ringa 114 14.

Överfallet skedde vid sjutiden på tisdagsmorgonen intill en trafikerad korsning med en busshållplats mittemot. I närheten ligger flera skolor och förskolor. Många barnfamiljer passerar parken på morgnarna, liksom hundägare.

– Vi är i synnerhet mycket intresserade av att komma i kontakt med en äldre kvinna med hund som brukar gå i parken.

Nils Norling, presstalesperson för polisen i Malmö. Foto: Johan Dernelius

Kvinnan vårdas fortfarande på sjukhus

Just nu jobbar både lokalpolisområde norr, underrättelse och grova brott med fallet. Polisen undersöker om det finns kameror i området som kan ha fångat gärningsmännen på bild.

Kvinnan som överfölls blev knivskuren i överkroppen och på benen. Hennes tillstånd är stabilt, men hon vårdas fortfarande på sjukhus. I ett första förhör har kvinnan uppgett att männen var helt okända för henne.

– Vi kommer hålla ytterligare förhör med kvinnan för att få en klar bild av vad som har skett, säger Nils Norling.

Fallet rubricerades först som misstänkt rån men ändrades senare till försök till mord.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.