Trafikolycka på E22 orsakar stopp på vägen. Tre fordon har kolliderat. Foto: Mikael Nilsson

Väg öppen på E22 norr om Lund efter olycka – två förda till sjukhus

Uppdaterad
Publicerad

En trafikolycka har skett på E22 strax mellan Gårdstånga och Lund. Tre fordon har krockat och förarna till båda lastbilarna är förda till sjukhus med ambulans. Vägen ska nu vara öppen enligt Trafikverket.

Ett larm kom in 15:32 på onsdagen om en trafikolycka på E22 norr om Lund, södergående riktning mot Malmö.

– Två bärgningsbilar och en spolbil ska ha krockat med varandra, säger Måns Krok inre befäl vid räddningstjänsten Syd.

Enligt SVT:s utsände Mikael Nilsson ska bärgningsbilen ha bärgat en personbil och haft den på flaket och den andra bilen som var en skyddsbil, ska ha stått bakom den. En spolbil ska sedan ha kört in skyddsbilen. Kollisionen orsakade stopp på södergående riktning mot Malmö som nu är avstängd.

Polis, räddningstjänst, ambulans, två släckenheter och en special enhet var på plats.

Två män i 65-årsåldern och 55-årsåldern fördes till sjukhus med ambulans, båda fick lindriga skador, enligt Region Skånes skaderapport. Båda personerna ska ha varit vakna och talbara men än så länge är skadeläget oklart meddelar polisen.

Vägen på E22 var stängd och det öppnades ett körfält för att tömma kön som bildades vid olycksplatsen. Klockan 20.25 meddelade Trafikverket att det var full framkomlighet igen.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.