Från Lundakarnevalen 2014. Foto: Stig-Åke Jönsson/TT

Trafikverket backar – tågen går under Lundakarnevalen

Publicerad

Trafikverket backar från sitt planerade banarbete och har efter dialog med alla berörda tågbolag nu flyttat på banarbetet mellan Hässleholm och Lund under Lundakarnevalsveckan. Arbetet kommer att göras en vecka tidigare istället.

-  Det är omöjligt för oss att hänsyn till alla typer av evenemang när banarbeten planeras. Men att genomföra det här arbetet samtidigt som Lundakarnevalen skulle innebära flera risker,  säger Göran Holmberg, verksamhetssamordnare på Trafikledningsområde Syd.

Han menar att ersättningsbussarna i centrala Lund sannolikt skulle skapa trängsel och förseningar som skulle drabba allmänheten, vilket Sveriges Radio Malmöhus var först med att berätta.

-  Vi på Trafikverket vill inte att någon ska drabbas mer än nödvändigt, ur varken ett säkerhets- eller tillgänglighetsperspektiv och genom att flytta arbetet minskar vi risken för detta, säger Göran Holmberg.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.