Foto: Johan Nilsson /TT

Två häktade misstänkta för medhjälp till trippelmord i Malmö

Uppdaterad
Publicerad

På fredagsförmiddagen hölls häktningsförhandlingar mot tre män från Lund som misstänkts för medhjälp till morden på Drottninggatan i Malmö. Två häktades och en av dem släpptes av Malmö tingsrätt.

Tidigare i veckan greps de tre männen, som alla är i tjugoårsåldern från Lund. Åklagaren Jeanette Sprimont ville att de alla skulle häktas idag men en av dem släpptes alltså efter dagens förhandling i Malmö tingsrätt.

Sex personer sköts

De misstänks för att vara inblandad i skjutningen vid ett internetkafé på Drottninggatan i Malmö i juni. Sex personer sköt, tre av dem dog.

Under förmiddagen hölls tre häktningsförhandlingar. Vid halv tio på fredagsförmiddagen släpptes den första mannen, medan tingsrätten beslutade att häkta de två andra männen, på sannolika skäl misstänkt för medhjälp till mord.

Sedan tidigare sitter en man i trettioårsåldern häktad i Göteborg på sannolika skäl för medhjälp till morden, vilket är den högra misstankegraden.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.