Två av sex valpar har kommit tillbaka till Eivor Nilsson. Bilderna är på de stulna hundarnas syskon. Foto: Lasse OttossonVisa alla (2)
Visa alla (2)

Tre häktade för det misstänkta valprånet

Uppdaterad
Publicerad

Under fredagseftermiddagen blev tre personer häktade för det misstänkta valprånet som skedde i januari. Samtidigt har kennelägaren Eivor Nilsson fått tillbaka en hund.

Tingsrätten meddelade under fredagseftermiddagen att tre personer har blivit häktade i målet. Det är två män och en kvinna som har blivit häktade, den ena mannen är på sannolika skäl misstänkt för grovt rån. Kvinnan är skäligen misstänkt för medhjälp till grovt rån och den andra mannen är skäligen misstänkt för grovt rån. 

– Det är massa pusselbitar som visar att de är misstänkta, säger Chrstofer Ramkvist åklagare.

Den fjärde personen

I tisdags blev fyra personer anhållna för det grova rånet, men åklagaren tog bara tre personer till häktningsförhandling.

– Det var en telefon och ett nummer som vi trodde tillhörde den fjärde personen, men det visade sig att den tillhörde en av de tre misstänkta. Personen är inte borta från utredningen, men vi hade inte tillräckligt med bevis för att kunna gå vidare, säger Chrstofer Ramkvist.

Håller tummar och tår

Det var i början av januari 2019 Eivor Nilsson blev rånad och misshandlad på sex golden retriever-valpar. En av valparna har kommit tillbaka, men åklagaren menar att några beslagtagna valpar bor hos Eivor.

– Polisen anser att valparna har det bättre hos Eivor än hos polisen. Det är bara en valp som har blivit DNA-identifierad, de flesta bor hos Eivor ändå, säger Chrstofer Ramkvist. 

Eivor Nilsson berättade under fredagsmorgonen att hon väntar på hur det kommer bli idag.  

– Jag håller både tummar och tår att det löser sig till det bästa, säger hon.

Lokal. Lättanvänd. Opartisk. Ladda ner appen nu!

Hämta SVT Nyheter i App StoreLadda ned SVT Nyheter på Google Play

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.

Kristianstad

Mer i ämnet