Trelleborg och tränaren Patrick Winqvist lyckades inte vända sin dåliga trend ens mot division 2-motstånd Foto: Arkivbild, TT

Trelleborg föll oväntat i cupen

Uppdaterad
Publicerad

Hässleholms IF, bottenlag i division 2, stod för en ordentlig skräll och slog ut allsvenska jumbon Trelleborg ur Svenska cupen med 3–2 efter förlängning.

Stor hjälte: tremålsskytten Joel Wedenell.

-Vi gör en fantastisk insats, jublade matchvinnaren i C More.

Hässleholmsanfallaren hade en stor kväll på Österås IP.

När 27-åringen skickade in sitt tredje mål i 112:e minuten med en halvvolley var allsvenska Trelleborg ett slaget fotbollslag. Två gånger tidigare i matchen hade Wedenell gett Hässleholm ledningen, men Trelleborg svarat.

Andra gången i den 90:e minuten genom Salif Camara Jönsson.

Men trots den motgången reste sig bottenlaget, trea från slutet i division 2 Östra Götaland, i förlängningen.

-Även om man hade hoppats så var det här inget man räknade med. Vi har gått ganska knackigt i serien och sade till varandra att köra och ha kul. Det lyckades vi med, sade Wedenell.

Skrällen tar Hässleholms IF vidare till gruppspelet i cupen som avgörs i februari och mars nästa år. För Trelleborg, som har åtta raka allsvenska matcher utan seger, fortsätter jakten på nytt kontrakt i högsta serien.

Hässleholms division 2-kollega Karlberg var också nära en skräll mot allsvenska nästjumbon Dalkurd som dock vände och vann med 2–1 efter förlängning. Peshraw Azizi kvitterade i 80:e minuten och Alexander Ray De John gjorde segermålet fyra minuter in i förlängningen.

Sirius hade det något enklare mot division 2-jumbon Strömsberg och vann med 4–0.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.