Flera personer i samma personalgrupp på Sus i Malmö har smittats av coronaviruset. Foto: Johan Nilsson/TT

Tretton anställda covidsjuka på neurologen i Malmö

Uppdaterad
Publicerad

På Sus neurologiavdelningen i Malmö har 13 personer i personalstyrkan konstaterats smittade av covid-19 under den senaste veckan.

– Alla på avdelningen har testats, oavsett om man har symptom eller inte, säger Niklas Mårtensson, tillförordnad verksamhetschef för neurologi, rehabiliteringsmedicin, minnessjukdomar och geriatrik på Sus.  

På drygt en vecka har flera anställda i på neurologiavdelningen testats positivt för corona, rapporterar Sydsvenskan. Testerna av personalen har genomförts flera gånger under våren.

Inga patienter smittade

Så vitt Niklas Mårtensson vet har inga av deras patienter testats positivt för coronaviruset.  
 
– Den sociala gränsen mot patienterna är lättare att upprätthålla än mot kollegorna, för då har man full skyddsutrustning och håller avstånd. Vi är rätt nära våra arbetskamrater, säger Niklas Mårtensson. 

Hur blir det för resterande personal och patienterna när 13 medarbetare saknas?

– Vi reder det. Det finns en gräns, men där är vi inte än, säger Niklas Mårtensson.

Ändrade rutiner
 
För att undvika smittspridning har rutinerna förändrats för personalstyrkan på neurologiavdelningen.
 
– Alla tillfrågas om de har symptom när de kliver på sitt pass. Vi schemalägger också fikastunder och tar bort stolar så att folk inte sitter för tätt, säger Niklas Mårtensson.  

Lokal. Lättanvänd. Opartisk. Ladda ner appen nu!

Hämta SVT Nyheter i App StoreLadda ned SVT Nyheter på Google Play

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer