Polisens tekniker undersöker platsen där en man skottskadades i Malmö på lördagskvällen. Skjutningen inträffade på en av parkeringsplatserna vid köpcentret Mobilia i Malmö. Foto: TT

Två anhållna för mord på köpcentrum

Uppdaterad
Publicerad

Två personer är anhållna för mordet på parkeringsplatsen på köpcentret Mobila i Malmö den 31 januari. Det är två män i 20-årsåldern som misstänks.

En av dem togs in igår och den andra idag, säger åklagare Thorbjörn Sjöberg till SVT Sydnytt.

Det är två män som nu anhållits är misstänkta för mord. Den ena är i 20-årsåldern och den andra i 25-årsåldern. Båda är bosatta i Malmö. Den första mannen greps av polisen ute på stan, den andra kom in frivilligt, uppger åklagaren på tisdagseftermiddagen.

Mordet på Mobilias parkering

Männen har nu tilldelats offentliga försvarare. En tredje person eftersöks.

– Det var två gärningsmän på platsen. Sen måste någon ha kört bilen. Den personer är okänd, säger Thorbjörn Sjöberg till SVT Sydnytt.

Enligt polisen fanns det efter mordet samstämmiga vittnesuppgifter om en mörk BMW av nyare modell som lämnade platsen i hög fart.

Många skott avlossades

Den mördade mannen var aktiv i det tidigare gängkriget i Malmö och levde under en stark hotbild. Han ska ha haft ett pris på en miljon kronor på sitt huvud.

Många blev vittnen till händelsen, däribland flera barnfamiljer som var ute och lördagshandlade. 20–30 personer ska ha befunnit sig på parkeringen, men som genom ett mirakel blev ingen ytterligare skadad.

Minst åtta tomhylsor syntes på parkeringsplatsen, och flera bilar hade skotthål.

Häktning senare i veckan

Männen häktas sannolikt på torsdag.

– Jag kan inte uttala mig om bevisläget. Jag har inte full insyn i nuläget, säger åklagare Thorbjörn Sjöberg till Sydnytt.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.

Mordet på Mobilias parkering

Mer i ämnet